Popis
ECUADOR LOJA, VALLE DE VILCABAMBA,
Produkce, industrializace a export kávy patří k nejvýznamnějším hospodářským odvětvím v Ekvádoru. Navzdory poklesu celkové produkce v posledních 40 letech počet zemědělců produkujících kvalitní kávu roste a trh s výběrovou kávou nabírá na obrátkách. Jednou z nejznámějších oblastí je díky velkému kvalitativnímu potenciálu Loja, která asi z 20 % přispívá k celkové produkci arabiky v zemi.
Nachází se zde i Finca La Marques, konkrétně u města Vilcabamba ve výšce asi 1 800 m n. m. Tento region je známý dlouhověkostí svých obyvatel a mimořádně kvalitní kávou. Název Vilcabamba pochází z kečuánštiny a skládá se ze dvou slov: Huilco („posvátný“ nebo „Bůh”) a Bamba („údolí”). Dohromady tedy „Údolí Boha“ nebo „Posvátné údolí“.
Kvalita půdy a obětavá práce zkušených farmářů zaručují sklizeň vynikající kávy s jemně vyváženým aroma, tělem a chutí. Tato promytá Typica Mejorado je toho skvělým příkladem.
A jedna zajímavost na konec: Odrůda Typica Mejorado není příbuzná s odrůdou Typica; její název pravděpodobně vychází z vlastností, kterými se velmi podobá právě Typice.
Recenze
Zatím zde nejsou žádné recenze.