Popis
Indonesia Java Plantation Jampit Grade A, scr. 17
Kávovníky dovezli do Indonésie v polovině 17. století Holanďané. Některé zdroje uvádějí dokonce dřív. První na Jávě sklizená káva byla prodávána v Amsterdamu roku 1712. Káva se většinou pěstuje na malých plantážích, ty se podílejí na celkové produkci asi 90 procenty.
Původ kávy: Plantáž Jampit oblas Bondowoso, odkud jsme tuto kávu přivezli, se nacházejí v nádherné krajině plné sopek a jezer. Východ exotického ostrova Z indonéského souostroví se kávová zrna vozila do Evropy na plachetnicích a říká se, že pytle byly používány jako potřebná zátěž. Díky mořské soli měla taková káva originální chuťový profil.
Chuť: Sladká chuť s tóny čokolády – taková je arabika Java Jampit. Čerstvě pražená a dobře pomletá vytvoří v šálku luxusní nápoj s bohatou a elastickou pěnou. Sametové tělo a nízká kyselost jsou ohromující. Nezaměnitelná svým plným tělem a sladkou chutí bez kyselosti. V šálku dominují tóny mandlí, medu a čokolády
Oblast: Bondowoso regency
Odrůda: Typica and Catimore
Složení: 100% Arabica
Stupeň pražení: City+
Marie Glöckner –
Vynikající káva jemné smetanové chuti. Splňuje to, co slibuje. Doporučuji. Stojí za to.